Body, Beauty & Mind

Waarom ik 1 week lang koud gedoucht heb

11.14.16

Ja guys I know, het is winter (of bijna toch) en enkel een gek zou koud douchen nu. Dusja, noem me gek of gestoord maar koud douchen is dus goed voor je gezondheid. En in hollywoodland, waar alles draait om gezondheid en de gezondheid freaks, is koud douchen dus echt een THING.

Waarom ik eraan begonnen ben zou ik ook echt niet weten, maar als je geboeid bent lees dan zeker verder om alle benefits te weten te komen. In ieder geval verkondigen verschillende sites al een hele waslijst aan voordelen, zo zou het beter zijn voor je huid en haar, je sportprestaties verbeteren, goed zijn tegen stress, helpen met AFALLEN (we like this one) en ook zorgen dat je meer energie hebt.

Waar ik de informatie haal is nu even niet relevant, maar gezonderleven.com klinkt mij toch wat vaag in de oren.

Dag 1

Oké oké, na 30 minuten te staan treuzelen, handdoeken tellen en mijn douchegel uitkiezen (want ja ik zie er echt tegenop), beslis ik toch maar om ervoor te gaan. Alles voor de wetenschap, right? Het is maandag en dat zijn meestal de langste dagen voor mij, dus ik zie er echt tegenop. Want iedereen wilt na een lange dag toch liever een warme douche om daarna zo je bed in te rollen. Nou vandaag dus niet voor mij.

Adem in, tot 10 tellen en eronder springen dat is het enige waar ik aan kan denken. En shit, koud is dus echt koud nu. ik weet niet hoelang ik eronder heb gestaan, maar waarschijnlijk was het niet lang. 1 ding is wel zeker, het is beter voor het milieu want 10 minuten douches zijn hier dus geen optie. Voor iedereen die zich het afvraagt, dan ben je een ijsklontje.

Wel één positief ding, nadat je eronder uit komt tintel je helemaal, maar meer positiefs heb ik er niet over te zeggen.

Dag 2

Oké uitdaging dag 2, het is dinsdag en ik moet mijn haar wassen. Yes dit komt aan als een koude douche, letterlijk en figuurlijk. Hoe the hell ga ik dit aanpakken, niet nadenken en doen zal het worden.

Shit was het gisteren ook al zo koud, en volgens mij ben ik echt aan het gillen nu, mmm na 2 min voel je de kou niet meer, oh toch wel, is het normaal dat ik mijn tenen niet meer voel. Dit spookt dus door je hoofd als je koud doucht, gezond of niet, mijn hoofd doet pijn van de kou en is alles behalve tot rust gekomen. Mijn hart bonkt ook nog na van de adrenaline. Maar het tintelende gevoel erna is nog steeds wel plezierig, Plus normaal zit ik met een dekentje op de bank, en dat lukt nu echt niet omdat ik het zo warm heb.

Dag 3

Ik heb heerlijk geslapen, mijn hoofd is leeg en ben zelfs nog nooit zo makkelijk uit mijn bed gesprongen. Misschien komt het door het douchen, misschien ook niet. Normaal keek ik altijd tegen die koude douch op, maar nu heb ik er een klein beetje zin in. Het is dag drie, en je kan echt al zien dat mijn huid beter is geworden en mijn haar heeft een mooie natuurlijke glans, plus ik heb aanzienlijk meer energie in de ochtend.

Dag 4,5 en 6

Ik merk dat ik mezelf steeds minder aantrek van de koude douche en meer en meer uitkijk naar het gevoel erna. Ook merk ik dat ik veel beter tegen de kou kan, bye dikke truien en hellow leuke bloezen in de winter.

Dag 7

Yes challenge completed. Benefits waar ik over kan meespreken, een mooiere huid en mooier haar, meer energie, minder snel stress, beter slapen, en je kunt beter tegen de kou. Of koud douchen nu echt de moeite is? Ja. Om helemaal van warm douchen af te stappen? Nee, want soms is een warme douche gewoon comfortabel, zeker na een rotdag. Wel is dit een aanrader voor iedereen die iets nieuws wilt proberen.

Tip: je kan dit beter in de zomer proberen.

See you next time guys en veel douche plezier, greetz,
July aka. Fearless Blonde

 

 

 

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.