Food & Drinks

Not your average daily dose of eggs

11.28.16

no nonsense power food dat er nog instagram worthy uitziet, daar gaan we voor. Met dit recept tover jij je dagelijks eitje om tot fancy eggs. Een aanrader dus!

Ben je een  prinses, maar niet perse een keuken prinses? Dan is dit iets voor jou. Makkelijk snel, en nog eens heerlijk ook. Dat is het motto van mijn no-nonsens food. Plus als je dit gmaakt hebt denkt iedereen gelijk dat je uren in de keuken hebt gestaan. Het enige wat je moet kunnen voor dit recept is een ei bakkken, sunny side up, scrambled of een omelet, het maakt niet uit. Kies gewoon wat jij het lekkerste vind. Dus ladies en heren, zullen we er aan beginnen?

Wat heb je nodig?
  • een oven (voorverwarmd op 200 graden)
  • een ovenschaal
  • een pan
  • 2 eieren
  • rauwe ham (ik koos voor parma ham)
  • groene asperges
  • olijfolie
  • kruiden naar smaak

Oké let’s get started met ons healty food. Voor deze lekkere eggs heb je echt niet veel nodig. Verwarm je oven voor op 200 graden, neem een ovenschaal en leg daar de asperges met de rauwe ham in. Besprenkel dit met goed veel olijfolie en kruid af naar smaak. Ik koos er ook voor om nog at extra  tuinkruiden toe te voegen. plus de hoeveelheid van asperges en ham maakt echt niet uit, heb je veel of weinig honger no one judges you. Plaats daarna alles in de oven voor 10-15 min. Vergeet wel niet om af en toe de asperges om te scheppen. Pluspunt doordat je de ham in de oven plaatst wordt deze heerlijk krokant.

Stap 2: Nu het moeilijkste gedeelte, het ei bakken. Yes I know, valt reuze mee toch. Dus kies het ei dat jij het lekkerste vind, sunny side up, scrambled, een omelet of als je het toch nog net wat moeilijker wilt maken kies voor een gepocheerd ei. (dat was net iets te moeilijk voor mij)

Ook nog een tip voor de fitness freaks, als je net iets meer proteïnen wilt binnenkrijgen, kies er dan voor om de dooier van het 2de ei eruit te laten.

Dus, je groenten zijn uit de oven nu, je eitjes gebakken. Je bent  klaar om te gaan eten. wil je gewoon uit de pan eten of dresseer je het op een mooi bordje, de keus is aan jou. Eet smakelijk en enjoy van je not so average eggs.

eggs

eggs

 

 

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.