Body, Beauty & Mind

How to survive Monday madness

04.25.16

“Yes eindelijk maandag!”, dit zijn woorden die niemand over zijn lippen krijgt en ook nooit in ons op zouden komen. Dus de vraag van vandaag, waarom bestaat maandag? Nu heb ik 2 keuzes:  1) doordraven over de wetenschappelijke afkomst van deze dag en de naam verklaren of 2) tips geven om Monday madness te overleven. Mmmm moeilijke keuze niet? Ik ga toch na de nodig bedenktijd (1 seconde) voor keuze nummer 2)

Want hoe overleven we deze dag nu echt, buiten de liters koffie en de ”dont talk to me” houding. Daarom ging ik op onderzoek uit (lees:  mijn Google skills), want zijn die dodelijke blikken nu echt het effectiefste middel tegen Monday madness? Na mijn gebruikelijke onderzoek kwam ik op deze, verschrikkelijk ingewikkelde tips uit:

  1.  Sleep, eat, rave, repeat.  Maak gewoon een feestje van maandag. Word wakker met je favo nummer en begin de dag met een goed ontbijt, dan ben je onoverwinbaar voor de rest van de dag.
  2. Over eten gesproken, om extra goed wakker te worden is er een oude Griekse remedie die zegt dat je een glas citroensap ondersteboven moet opdrinken om extra wakker te worden. Let’s do this, heb je gelijk de nodige workout om in handstand te komen.
  3. Plus why wear boring clothes op maandag, het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die 2 verschillende sokken aandoen meestal een veel betere dag hebben.
  4. Rijst is vandaag je geluksbrenger. Een oude traditie zegt dat al wie een zakje rijst in zijn tas met zich meedraagt, een dag zal hebben om nooit te vergeten.
  5. En dan nog de laaste. Ontwijk alles wat met een M begint (inclusief maandag), blijf in bed en koop comfort food. Wij kunnen jullie geen tips geven om een maandag beter te maken, maar we kunnen jullie misschien wel helpen om deze dag iets te verlichten door een lach op je gezicht te toveren.

Laat ik dan ook duidelijk zijn dat nummer 1 tot 4 alles behalve waar zijn, en ze ook niet werken. Misschien werken ze enkel om je te laten glimlachen in dat geval, mission accomplished. En anders zijn de enige woorden die we vandaag willen horen: ‘Today has been canceled!’. Helaas zullen we vandaag moeten doorkomen, en dit doen wij onder invloed van jawel, de gebruikelijke liters koffie en maandag attitude. Dus laten we allemaal weer uitkijken naar vrijdag, het duurt tenslotte nog maar 5 dagen, en het beste van de Monday madness maken.
Greetz,
July

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.