Body, Beauty & Mind

8 tips om amazingly bruin te worden

06.09.16

De zon begint te schijnen, de vogeltjes fluiten en het weer wordt beter. Dus wat betekend dat voor ons? Het is finally rokjes weer (lees: blote benen, of nee lees nog beter: witte melkflessen!) Deze post is voor iedereen die kampt met chronisch witte benen, en andere ledematen, want wie wilt er nu niet prachtig gebruind uitzien. Hier een paar tips om perfect mooi bruin te zien.

 • Voorbereiding is alles, maar dan ook alles. Waarschijnlijk horen jullie deze zin vaak, al dan niet in de context om bruin te worden. Welke voorbereiding je dan juist moet doen om dat prachtige kleurtje te pakken te krijgen? Scrub je huid een dag of paar dagen voordat je in de zon gaat. Doordat je je huid op voorhand scrubt verwijder je alle dode huidcellen waardoor de UV-straling sneller de opperhuid bereikt ( je bovenste huid laagje) en dit resulteert in een mooi tintje of een rood kreeftje als je je niet goed insmeert.
 • Smeren, smeren en nog eens smeren. Het klinkt misschien cliché maar je wordt echt niet bruin door je niet in te smeren, integendeel waarschijnlijk eindig je zo rood als een kreeft met kans op huidkanker. Hoe kan je dan zo snel mogelijk bruin worden met zonnebrandcrème, simpel kies een crème met zelfbruiner erin. Het is misschien wel vals spelen, maar de natuur moet toch ook soms geholpen worden ;). Ben je toch niet zon fan van zelfbruiner, kies dan voor een deep tan crème. Deze zorgt ervoor dat je bruine kleurtje er dieper/donkerder uitziet zonder dat je het echt bent. Klinkt als een wonder middel niet? Is het ook zeker, enkel moet je wel oppassen voor je kleding, dit goedje kan nog wel eens afgeven. Gewoon te koop bij de ICI Paris, ik raad wel deze van Lancaster aan.
  bruin deep tan
  Deep tan van Lancaster

   

 • Je bent wat je eet. Horen we daar eten? Ja je leest het goed, je kan bruiner worden door eten. Door een hele hoop tomaten en wortels te eten zou je huid van nature al bruiner moeten worden plus sneller moeten bruinen. We weten wat ons dus te doen staat. Grijp allemaal naar de worteltjes en tomaten als zomer snack of studie voedsel (voor alle studenten). Zijn die rauwe groenten toch niet zo je ding, bombardeer dan gewoon de Bloody Mary tot zomer drankje van het jaar. Cause hey jij hebt wel je portie tomaat binnen.
 • Bruiningscapsules, zijn die groeten toch echt niet je ding en pas je ook voor de Bloody Mary dan kan je altijd pillen slikken. Vind je dit misschien wat onheilspellend klinken? Dat is het niet, de capsules bevatten carotenoïden en antioxidanten ( hetzelfde wat je vindt in worteltjes) zo zouden deze pilletjes dus je kleurtje moeten bevorderen.
 • Pool party. Het is echt waar dat je in het water sneller bruin wordt. Dus ga je naar het strand, sleur dan een luchtbed mee zodat je fancy op de zee kunt tannen.
 • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Vond jij het ook altijd aar dat ze in de films een spiegel voor hun neus hadden om bruin te worden? Nu blijkt dat het wel degelijk werkt. Zie jij het nog net niet zitten om met een spiegel voor je neus te zonnen, een parel wit strand werkt ook. Heb je gelijk een excuus om op tropische reis te gaan.
 • Aftersun, dit is misschien niet zo zeer een tip om sneller bruin te worden maar wel om je kleurtje langer te houden. Smeer je altijd na een zon beurt in met aftersun, dit helpt de huid te herstellen en zo kan je ook langer genieten van je kleurtje.
 • Bakken en braden doen we met olie. Oké neem de titel niet zo letterlijk, maar als je je insmeert met een zonnebrand olie wordt je sneller bruin. Een olie glimt namelijk meer en dit zou juist de zon aantrekken.

Have fun met deze tips en nog veel bruin plezier.
Greetz,
July

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.