Body, Beauty & Mind

7 tips to get things done

03.20.16

Hier zit ik dan op een zondag, vloekend achter mijn bureau omdat ik blijkbaar meer werk had dan verwacht.  Wie kent het niet, zwaar uitstelgedrag. Want dat leuke shop tripje of terrasje had toch echt wel voorrang. Ja de enige oplossing is dan maar om de volgende dag  met je kiezen op elkaar door te werken, klagend dat je beter had moeten plannen (story of my life). Maar is dat nu echt wat we willen? Hier mijn top 7 tips and tricks die echt helpen. Ga van een hot mess naar top planner in no time met deze zeven tips to get things done.

Van mij, queen uitsteller, naar een jullie. Als je het binnen 5 minuten kan doen, doe het dan gelijk. Je zal merken dat alles opeens sneller gaat.

5 minuten regel
Sta vroeg op

Oké, ik vraag jullie niet om een ochtendmens te worden, een keer uitslapen kan ook goed doen. Maar probeer het eens, sta vroeg op, pak een lekker ontbijtje en geniet van de dag. Je zal merken dat je opeens tijd genoeg hebt, ook voor die vervelende taken.

Maak een to do list

Koop een leuk notitieboekje, en schrijf daar al je taken in op. Want niks is toch leuker dan een volbrachte taak afvinken. plus, het ziet er nog eens super professioneel uit. Girl boss in wording.

Weg met die troep

Jij zen met je nieuwe 'levensstijl', dan je werkplek ook, Want wie kan zich concentreren op een plek die drukte ademt. Dus hup, ruim je bureau op en laat enkel het nodige staan. Heb je gelijk een stylish foto voor op insta.

World off

Telefoon uit, check. Wanneer je uiteindelijk toch in tijdsnood komt, is niks zo productief als werken zonder afleiding. En afleiding nummer 1 is je phone, dus zet die maar op stil en geniet van de rust en het nodige werk natuurlijk...

Beloon jezelf

Laat ik eerlijk zijn, beloningen hebben voor mij nooit gewerkt. Maar misschien is het voor jullie een drijfveer to get things done.

Give up

Geef maar toe, soms heb je echt geen zin om eraan te beginnen. Voor al die dagen zeg ik, geef op. 1 keer maakt echt niet uit, zorg er dan wel voor dat je een goeie smoes hebt als het een belangrijke opdracht was. Persoonlijk ben ik een grote fan van de: 'Ik ben mijn blad in de printer vergeten.' Werkt altijd, of bij mij toch.

previous arrow
next arrow
Slider

Vanaf vandaag zeggen we onze hot mess vaarwel.
Greetz,
July

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.